Santa Bàrbara i els trons o quan venen eleccions.

“Hi ha qui només es recorda de Santa Bárbara quan trona”

Aquest refrany podria definir la campanya de molts partits polítics quan s’apropen les eleccions, especialment les municipals.

En contraposició a qui es preocupa i s’organitza diàriament per a solucionar els problemes del poble -majoritàriament de treballadors- hi ha qui apareix a dos o tres mesos de les eleccions per confeccionar llistes i “canviar les coses.” Com si tot es solucionara en un tres i no res.

Aquestes dos maneres d’afrontar un procés electoral es distingeixen també en la forma d’afrontar les eleccions. En el primer cas, vos oferiran aportar idees i esforços de forma diària, doncs les llistes han de ser producte d’eixe compromís. En el segon dels casos, vos oferiran un lloc a la llista, i prou.

SIN-FUTUROAltra diferència substancial resideix en que els primers lliguen la política municipal a l’autonòmica, estatal, europea i mundial, doncs entenen que cada volta té més relació i de manera més desfavorable per als municipis. En canvi, els segons tracten de deslligar allò evident. Uns per vergonya de que els seus partits –en els altres àmbits territorials- són els qui ens porten a la classe treballadora a la misèria i no volen sentir-se còmplices. Altres per ser part d’eixa moda equidistant, incapaç de definir-se per por a perdre quatre vots.

Per últim, m’agradaria parlar d’un altre esdeveniment, que com les olimpíades o els mundials, es produeix -curiosament- cada quatre anys. Es tracta de clamar al cel amb urgència per la unitat de l’esquerra. “Que ve la dreta!” –Ara?

Hauria sigut millor buscar esta unitat diàriament, no només quan trona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s