La infantesa del plantó

Després d’un determinat procés, el jove taronger ja està plantat a l’espera d’un futur amb fruits. Són molts els canvis que experimenta aquest plantó, produïts bé per la seua pròpia naturalesa, o bé per altres factors externs. Ben cert és que a pesar del treball dels agricultors, el petit arbre s’enfronta a una sèrie de perills.

Existeixen plagues creades per a dominar l’economia agrícola que fan que l’arbre (i el treball de l’home) siguen dependents de tot un sistema. Destaquen les plagues depredadores que ataquen l’arbre fent-lo vulnerable i que en ocasions poden matar-lo. Al mateix temps, apareixen herbes al voltant seu que en la majoria de casos li furten part de l’aigua i el debiliten, encara que aparentment siguen només una bonica brossa inofensiva. Per si fora poc, també podem trobar plantacions que produiran unes taronges similars físicament però amb propietats prou més dolentes. D’aquesta manera, en el cas que el nostre plantó supere els anteriors riscos i arribe a produir taronges, aquestes hauran de competir amb altres iguals en aparença (però no en qualitat).

Són molts els riscos que el jove plantó ha d’afrontar. Per això és necessari protegir-lo, treballar per tal que siga el menys dependent possible, llevar (d’arrel) les males brosses que naixen al seu voltant i desemmascarar les roines imitacions. És a dir, enfortir-lo per tal d’aconseguir el seu objectiu.

Amb les organitzacions obreres, ocorre alguna cosa similar.

Quadre que he descobert a Internet. Collidors de taronja a La Vall de Segó. Al fons és pot vore Almenara. Desconec l'autor.
Quadre que he descobert a Internet. Collidors de taronja a La Vall de Segó. Al fons és pot vore Almenara. Desconec l’autor.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s