La foto del dirigent

photoAlguns venim afirmant des de fa temps que en la societat actual la importància de la imatge prima sobre la del fons. És més important un bon anunci que el producte en sí. També una bona aparença que un bon discurs polític. Inclús alguns opten per aparèixer en la TV diàriament renegant d’uns principis abans que morir en un racó dignament.

Doncs bé. Gran part de la nostra forma de ser i de pensar ve determinada pel context en el qual vivim. Aquest és un fet innegable que hem de tenir ben clar aquells i aquelles que volem transformar la realitat que ens envolta. No podem transformar la societat sense conèixer-la i comprendre-la, doncs és l’únic punt de partida. Ara bé, a voltes suposa un problema quan un revolucionari arrastra allò que ha de transformar i acaba potenciant-ho. És el cas de la imatge sobre el fons.

A les xarxes socials abunden fotografies personals de joves (i no tant joves) com si foren grans dirigents mentre no saben ni que significa ser això. En canvi, a altres camarades -que sí compleixen amb paper de dirigent d’avantguarda-, resulta difícil trobar-los en fotografies de qualsevol tipus, doncs sempre apareixen entre les masses.

I és que existeix una gran diferencia entre qui aspira a ser un dirigent per se, i qui entén que ha de ser-ho per necessitat.

 

Dedicat als camarades de Les Valls.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s