L’incipient feixisme al nostre entorn i les seues “gracietes”

El film Novecento, de Bernardo Bertolucci, és sense cap dubte una gran obra mestra del cinema.

imagesEn una de les escenes, Attila (el feixista) defensa al patró quan baixa els salaris després de comprar nova maquinaria. Olmo Dalcó, el camperol comunista, trenca els sacs de blat amb ràbia en viure tal injustícia. Attila, després de justificar al patró, li diu a Olmo que el comprèn intentant dir-li el que necessita escoltar. És aleshores quan Ana, la mestra, li diu les veritats a Attila, qui al no tenir arguments sols pot respondre en to burlesc “ja has acabat la lliçó?”

Aquesta escena mostra magistralment l’incipient feixisme. Una escena que podem veure avui en dia al nostre entorn en el que ja és comú veure aquestes actituds pre-feixistes. Qui no ha vist com a falta d’arguments, el feixista fa la gracieta de torn?

El grau d’explotació augmenta de tal manera que pocs es lliuren de l’atur, les ETT, els salaris baixos, els desnonaments, etc. Cada volta hi ha menys gent indiferent al que està passant i busca respostes. Malauradament, encara que el missatge de les distintes organitzacions obreres van agafant força, ho fa de manera més lenta del que deuria. Mentrestant ja anem acostumant-nos a la gracieta del feixista camuflat, qui busca respostes fàcils i simples per tal de contrarestar els missatges revolucionaris i tracta evitar que l’acaben reconeixent com a responsable del que estem patint.

asasdadHem de desemmascarar als feixistes i als capitalistes que el sembren abans que siga massa tard. Per suposat, recordar com acaben les burles i els abusos d’Attila.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s