Pendents dels famosos (mentre ens roben el futur)

Homes i dones que en el seu temps lliure llegeixen revistes del cor o veuen programes televisius sobre famosos. Passen hores i hores contemplant l’alt nivell de vida i els luxes d’eixos paràsits. Uns paràsits que sense treballar, viuen a costa dels mateixos treballadors i treballadores que els segueixen.

____

Teresa llegeix la revista per la qual ha pagat dos euros. Aquesta setmana hi ha un reportatge sobre una coneguda capitalista. És la principal accionista de l’empresa que va acomiadar a Teresa fa dos mesos.

Nota: una acomiadada finança a la responsable de l’acomiadament, la mateixa que l’explotà durant anys.

____

Núria i Ferran estan preparant el dinar mentre veuen un programa de ‘societat’. La llàstima és que no és un espai pedagògic en el que tinguen lloc investigadors, metgesses, mestres, bombers o obrers que lluiten per tots nosaltres. La societat que ens mostra el programa es aquella que viu del conte, o aquella que ha trepat a base de gitar-se amb poderosos.

Nota: treballadors pendents de la gentola mentre els rebaixen el sou i els augmenten el preu de la llum.

____

Jaume està mirant un programa de parelles que fan a migdia. En ell apareixen xics i xiques joves en busca de parella mostrant els seus abdominals i els seus pits. Estan venent la seva carn de canó a una audiència que pren a aquests com a models de vida. Jaume, que encara va a l’IES, no té cap intenció de formar-se ni d’acabar els seus estudis. Tampoc pensa en un treball en concret. De moment dedica les hores lliures a fer múscul en el gimnàs mentre pensa en la festa del dissabte. El seu futur passa per presentar-se a algun concurs o programa de la TV.

Nota: 100% de probabilitats de ser un futur lumpenproletariat.

____

Ricard veu el denigrant programa per excel·lència de les vesprades. Famosos, insults, crits o periodisme escatològic. Ricard defensa el programa ja que és de les poques coses que el fa riure amb la situació que estem vivint.

Nota: Quan la lluita és substituïda pel riure fàcil i alienant, qui riu de veritat és Botín, Roig, Ortega o Rosell.

____

PD: en fi, una part del circ del s.XXI. Del pa no en sabem res.

t_08_06_2008

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s