La nova Llei de Seguretat Privada i la Sturmabteilung nazi

No hi ha pitjor feixista que un burgés espantat” Bertold Brecht

Si fa dies assenyalava en aquest blog algunes similituds entre la “Ley orgànica de Protección de la Seguridad Ciudadana” i el Decret nazi de “Protecció del poble i de l’Estat”, ara han aprovat la nova “Ley de Seguridad Privada”. Gràcies a esta els vigilants de seguretat podran identificar, escorcollar o detindre.

En alguns titulars com el de El País, ens avisen de que es tracta d’una Llei per a ampliar el negoci privat. Podem dir que es tracta d’una privatització de la ´seguretat`, de la mateixa manera que parlem de privatització de la sanitat o l’educació.

Per la seua banda els defensors asseguren que la Llei es fonamenta en el principi de complementarietat i subordinació. És a dir, una connexió entre allò públic i privat. El mateix de sempre.

Si bé es tracta d’una privatització de la “seguretat”, hem d’aprofundir en el tema per a descobrir que no és una simple privatització. Tenint en compte que es tracta d’un Estat burgés, en compte de parlar de seguretat ciutadana, parlarem d’aparell repressiu de la classe dominant. Aquest, per molt que es disfresse, serveix per a reprimir a la classe oprimida assegurant els interessos de la classe dominant. De fet, cada dia es veu més clar: desnonaments, manifestacions, etc.

Llavors, Per què privatitzen una seguretat que és seua?

Per a aproximar-nos a la resposta, anem a remuntar-nos a l’Alemanya de 1920, any en què Adolf Hitler va crear l’Ordnungsdienst (Servici d’orde). Es tractava d’un grup  amb experiència en cossos armats per a mantenir la seguretat del NSDAP (Partit Nazi). En 1921, després del míting d’Hofbrähaus va passar a denominar-se Sturmabteilung (secció d’assalt).

SturmabteilungQuin paper tenia la “secció d’assalt” en l’Alemanya dels anys previs al nazisme? – En un Estat burgés decadent després de la I Guerra Mundial, i front al perill d’una revolució, el feixisme va ser l’opció del capital per a contrarestar l’ascens comunista. Per això, a més del minvat aparell repressiu de l’Estat, es va utilitzar les SA com a grup paramilitar per a fer el treball més brut, sent el complement de les forces estatals.

Què té a veure amb açò la “Llei de Seguretat Privada” a Espanya?

Que la seguretat privada pertany a qui pot pagar-la i respon a uns interessos de classe. Per posar un exemple, una coneguda empresa de seguretat en el País Valencià està estretament lligada a partits feixistes. Si durant els últims anys de retalls, s’ha invertit grans quantitats de diners en l’aparell repressiu, ara es passa a augmentar el poder d’actuació de les empreses de seguretat privada per a realitzar el treball més brut.

Encara que els capitalistes no corren el perill d’una revolució imminent, sí que estan veient com augmenta la protesta social. Per tant, la “Llei de Seguretat Privada” i la “Ley orgánica de Protección de la Seguridad Ciudadana” estan destinades a frenar tota protesta i preparar el pas al feixisme (que acapare el descontentament) davant d’una més que necessària i inevitable revolució.

Com diu Olmo Dalcó en Novecento: “Els feixistes no són com els fongs, que naixen així en una nit, no. Han sigut els patrons els que han plantat als feixistes, els han volgut, els han pagat. I amb els feixistes, els patrons han guanyat cada vegada més, fins no saber on ficar els diners. I així van inventar la guerra, i ens van manar a África, a Rússia, a Grècia, a Albània, a Espanya,… Però sempre paguem nosaltres. Qui paga? El proletariat, els llauradors, els obrers, els pobres.

PD: Si els burgesos estan plantant feixistes serà que alguna por tenen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s