En l’adéu a Mandela. Hipocresia i decadència d’una civilització

Quan vaig veure dirigents del PSOE amb el puny enlaire cantant `La Internacional´ poc després de fer una altra reforma laboral contra la classe obrera, pensava que ja ho havia vist tot.

Però no. Ahir mateix en el funeral de Nelson Mandela, Barack Obama també va alçar el puny. Però més enllà dels símbols, el president dels USA va dir que “hi ha líders que lloen Mandela però no toleren la dissidència”. Feia temps que no veia un president fer una autocrítica així de contundent.

Per la seua banda, alguns condemnaven la presència de Raúl Castro en el funeral ignorant la gran relació de Mandela amb Cuba. Recordarem unes paraules de Madiba en referència a Cuba:

mandela fidel“Quin altre país pot mostrar una història de major desinterès que la que ha exhibit Cuba en les seues relacions amb África? Quants països del món es beneficien de l’obra dels treballadors de la salut i els educadors cubans? Quants d’ells es troben a África? On està el país que haja sol·licitat l’ajuda de Cuba i que li haja sigut negada? Quants països amenaçats per l’imperialisme o que lluiten pel seu alliberament nacional han pogut comptar amb el suport de Cuba? Jo em trobava a la presó quan per primera vegada em vaig assabentar de l’ajuda massiva que les forces internacionalistes cubanes li estaven donant al poble d’Angola, en una escala tal que ens era difícil creure-ho”.

El cas és que aquesta gent que ara lloa a Madiba abans el perseguia. De fet, molts líders espanyols li han rendit homenatge mentrestant instal·len concertines en la tanca de Melilla, mantenen els CIEs, criminalitzen als immigrants o redueixen l’ajuda al Tercer Món. Són els mateixos que diuen defendre els Drets Humans mentre massacren pobles amb l’OTAN (“de entrada, no”). Eixos “demòcrates de tota la vida” que ens criden terroristes mentre ells segueixen sense condemnar el Franquisme. Els mateixos que impedeixen sistemàticament que milers de familiars troben les restes dels seus soterrats en cunetes i fosses comunes. Els responsables de que Espanya siga el segon país del món amb nombre més gran de persones víctimes de desaparicions forçades amb les restes no recuperades ni identificades.

Avui, després de perseguir-lo i criminalitzar-ho durant anys, intenten convertir Mandela en un símbol (seu) buidant-ho ideològicament i tergiversant la seua lluita. Un cas semblant als hipòcrites que porten samarretes d’Ernesto Guevara mentre ataquen a Cuba i defenen a l’imperialisme. Per a més inri, un pamflet del Regne d’Espanya s’atreveix a dir que “Mandela creció comunista y murió demócrata”. Ho diuen aquells que van créixer feixistes i moriran sent feixistes.

Finalment, si hi ha quelcom que resumix tanta hipocresia i decadència d’una civilització, són les paraules de Mariano Rajoy en referència al funeral: “he visto algunas imágenes de televisión aquí en el hotel, y realmente es impresionante. Este estadio de fútbol en el que se va a despedir a Mandela pues es el estadio donde España además se proclamó campeón del mundo en su día frente a Holanda de fútbol, ¿no? Con lo cual pues es realmente un momento muy bonito y muy emocionante, y es uno de los lugares más emblemáticos por estas razones de Sudáfrica y lo será más en el futuro después del acto de hoy.“

Gràcies Madiba, SIT TIBI TERRA LEVI

mandela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s