Progressistes, cop d’estat i autoritat competent

No oblideu que tot el que va fer Hitler era legal”. Martin Luther King.

Sense desobediència civil, els negres seguirien seient a la part darrera dels autobusos en USA”. Vicenç Navarro.

Assassinada RTVV, la ràdio i la televisió públiques del País Valencià, em venen a la memòria aquelles notícies i articles que acusaven a altres països de ser dictadures per tancar televisions. Això sí, eren televisions privades. Eixes que per molt que vulguem no podem elegir la seva direcció ni molt menys als seus propietaris. Perquè hem de recordar que la llibertat de premsa és per a qui pot pagar-la.

És per això, que necessitem uns mitjans públics (propietat nostra) amb un mínim d’objectivitat. No és que pense que la informació pública puga ser completament objectiva, però sí més que la qualsevol privada, doncs per damunt de la informació estan els interessos de classe (qui paga, mana). I eixos interessos no estan darrere de les formacions polítiques que controlen els mitjans públics? –sí. Però tenim un cert poder d’establir les regles del joc informatiu canviant eixos partits per altres.

BaWPUrOIMAEz9Pl.jpg largeNo obstant això, amb el tancament de RTVV hem pogut comprovar com alguns dirigents polítics qualificaven de cop d’estat aquest tancament, fent al·lusió al 23-F. No puc estar més d’acord amb aquesta afirmació. Però, aquests dirigents actuaren coherentment amb la seva afirmació? –No.

Les directrius polítiques d’aquests fou animar als treballadors a respectar ‘dignament’ el que digués l’autoritat competent. No era un cop d’Estat? Hagueren respectat l’autoritat competent dels colpistes del 36 o del 23F?

Entenc que els sindicats i el comitè d’empresa compliren la seva tasca. Però a partir d’eixe moment era quan les forces polítiques (que parlen de cop d’estat) deurien haver animat als treballadors a continuar a les instal·lacions i al poble a concentrar-se a les portes exigint eleccions anticipades.

Però no va ser així, doncs eixos dirigents volien respectar l’autoritat competent, oblidant-se de la desobediència civil i del ‘cop d’estat’. Aleshores, el que mostraren fou un autèntic teatre.

Ben mirat, molts d’aquests dirigents “progressistes” o socialdemòcrates són els mateixos que indultaren al colpista Alfonso Armada, que ha mort recentment. Així que vaig a deixar una pregunta en l’aire: són aquests els nostres companys de viatge?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s