Tots els partits son iguals. Tots?

“Los programas de PP, PSOE, UPyD, CIU y PNV no suenan mal y van en la línea de lo que pedimos”. Juan Rosell. President de la CEOE.

Partido Capitalista Tatcheriano Reaganista, pensamiento Adam SmithD’un temps ençà els mitjans de comunicació s’han dedicat a traure els draps bruts dels partits que abans defenien com a garants de la democràcia. A pesar que abans només defenien als partits burgesos, el missatge de “tots els partits són iguals” va per tots. Però, què ha de veure un partit burgés finançat per les empreses de l’IBEX amb un partit obrer que no permet finançament d’empreses capitalistes? defenen els mateixos interessos? Açò és el que oculten els mitjans.

A què es deu aquest canvi? – a que els capitalistes prefereixen que es culpe de la situació als seus gossos falders que a ells mateixos. I si a més aconsegueixen destinar el descontentament als partits obrers, millor.  

Però clar, què faran si el bipartidisme retrocedeix massa? -Apel·lar a l’esperit reconciliador de la transició, parlar-nos d’una segona transició, de transparència, d’austeritat i de la necessitat d’un gran pacte d’Estat per a eixir de la crisi. No obstant això, crear un nou partit els costa uns quants milions i una campanya de màrqueting. Tenim dos bons exemples en la reorganització del PSOE en els 70 i UpyD en l’actualitat. Al cap i a la fi, el què els interessa no és tindre un bipartidisme, els interessa tindre la majoria burgesa suficient, ja siga bipartidisme, tripartidisme o multipartidisme.

Sobretot es tracta de mostrar que només ens queda l’austeritat, la resignació al sistema, la unitat i la reconciliació amb els nostres botxins (“açò ho arreglem entre tots”). I si volem fer quelcom hem de tindre clar que la nostra alternativa són aquells moviments que encara que qüestionen moltes coses (inclús al sistema) són incapaços de convertir-se en una organització que faça tremolar el sistema.

I què fan amb les organitzacions que sí que poden arribar a ser perilloses per als seus interessos? –Com ja he dit abans, ficar-les en el mateix sac que la resta de forces polítiques burgeses per a desprestigiar-les. I segon, tractar de “democratitzar-les” i “d’obrir-les” a la ciutadania obviant la seua democràcia interna. Què significa açò? – Qualsevol militant sap que un partit comunista ben organitzat no dóna cabuda als enemics de classe en la seva estructura. Per a això s’intenta confondre la proximitat de les organitzacions a la societat amb abaixar la guàrdia revolucionària. Que els partits del capital siguen unes màfies antidemocràtiques no significa que la resta de forces polítiques funcionen de la mateixa manera.

Eixe és l’únic perill a què s’enfronten els capitalistes avui en dia. Un partit comunista ben organitzat que no puguen fer trontollar des de dins.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s