Llegir és de “Peleles”

Deia un fenomen aparegut a la TV que llegir era de “peleles”. Cada volta entenc millor perquè estem com estem.

leed cartelHi ha una part de la realitat molt trista. Resulta dificultós trobar a gent amb la que pugues conversar i aprendre sobre ciència, literatura, llengües, música, cinema, poesia, pintura, història o filosofia, entre d’altres.

Amb un poc de sort hi ha gent capaç de parlar d’algun documental sobre el moviment dels planetes. També trobes a algú capaç de dir de memòria les primeres paraules del Quixot o el llibre sencer de “50 ombres”. En llengües alguns guanyen, doncs en parlen unes quantes, això sí, no articulen dues paraules seguides en la llengua de la terra. Encara que ben mirat tenia raó Ortega y Gasset (en singular)  amb això de “éso sólo quiere decir que D. Salvador es tonto en 5 idiomas”. En quant a música, “ya tu sabes”. En poesia sobrats: tenim a Sabina. Qui seran Pasolini o Kubrick? ací Santiago Segura i Torrente en DVD. Si dius la paraula “Picasso” tens un 95% de probabilitats de que et diguen: -eixe fa “ninots”, això també ho sé fer jo. En història hi ha qui et pot explicar amb pèls i senyals com els Americans desembarcaren en Normandia “guanyant la Guerra”.

En canvi en filosofia la cosa no va tant malament doncs hi qui cita a Sòcrates gràcies a un sobre de sucre: “només sé que no se res”. –Enhorabona, eixe és el primer pas. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s