El circ ja el tenim. On està el pa?

Els nous bufons com a model de conducta per a la joventut.

En el reportatge “Paseos marítimos“ del programa Callejeros apareix una conversació entre un metge i el referent cultural de milers de jóvens, Rafa Mora.

-Metge: nosaltres portem molts anys treballant i estudiant per a guanyar 2.000 euros al mes amb la responsabilitat que té.

-Rafa Mora: això guanye en 45 minuts.

Per desgràcia, aquest personatge és el referent de molts jóves. Seria necessari saber qui té la culpa de que aquest tipus de gent es convertisca en model de conducta.

  • Qui són els responsables d’açò?
  • Quin grau de responsabilitat tenen els mitjans de comunicació en la seua propagació?
  • Quin paper juga el sistema educatiu actual?
  • Quina relació té la precarietat laboral i la desocupació amb l’aparició d’estos fenòmens?
  • És casual tot açò?

MIERDA KURRANTEAmb un 52% de desocupació juvenil pareix que no són suficients els típics jóvens milionaris per a aquest circ, normalment futbolistes, cantants o actors. Els nous bufons ni treballen ni estudien, perquè ni saben el que és treballar ni han llegit un llibre en sa vida. Es passen el dia venent el seu cos i narrant a quants/es s’han tirat, entre altres gestes que les seues pobres neurones li han permés.

El missatge està clar.

  • Estudiar per a què? –ara està molt malament la cosa, no cal llegir per a repartir pizzes o collir taronja. Mentres tinga el meu espectacular cos, la meua roba, el meu cotxe i diners per a eixir…
  • Estàs en desocupació i no tens quasi  per a menjar? –tranquil, tot anirà a millor perquè “esto lo arreglamos entre todos”. Cal viure la vida així que no oblides que la vida és una festa.
  • Tens treball? – eres un privilegiat.
  • Què el teu sou és míser? – no et preocupes: el dissabte a oblidar-te. Potser amb un poc de sort acabes en un plató de TV. És el destí, xaval.

La veritat és que els que paguen a aquests paràsits són els que pretenen que les aspiracions de la joventut siguen eixes: tindre un cos deu i viure del conte. Quants  més aspiren a això menys coses canviaran.

Però dic jo: -val, el circ ja el tenim, però I el pa?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s