Sobre l’argument de “la política municipal no té res a vore amb la política general”

Quantes voltes he escoltat això de “la política municipal no té res a vore amb la política general” o “tractar temes generals no son competència d’un ajuntament”.

alcalde si, cacique noHi ha partits que presenten mocions als ajuntaments com per exemple de recolzament a una Vaga General, conta les privatitzacions, contra una guerra, per uns impostos progressius o per la nacionalització de la banca. Altres, s’abstenen o voten en contra argumentant que no son temes municipals.

Però sí son temes que afecten als habitants del poble (o ciutat) i que també poden determinar el futur econòmic del consistori. Però clar, els que argumenten que la política municipal no té res a vore amb la “general” representen a partits que governen o han governat l’Estat durant molts anys. Aquests son els partits que han fet reformes laborals contra els treballadors i treballadores, que s’han gastat milions i milions en guerres imperialistes, que han socialitzat les pèrdues i privatitzat els beneficis, i que han sanejat la banca criminal mentre ens roben la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials. Els ajuntaments estan ofegats per culpa d’aquestes polítiques i pels representants d’aquests partits a cada consistori, que han convertit als ajuntaments en xicotetes sucursals.

Fins i tot, hi ha qui representa amb orgull a un partit que està privatitzant l’ensenyament i ha llevat les ajudes als estudiants (i als seus fills). I el més fort de tot és que ara exigeixen que eixes ajudes les pague l’ajuntament. Així ens va.

http://agipro.blogspot.com.es/
http://agipro.blogspot.com.es/

Per a la reflexió

Quina és la institució més propera al ciutadà? –l’ajuntament.  Podem participar al ple, bé siga mitjançant regidors o per presència directa, cosa poc corrent. Però això és el que volen alguns: que no ens arrimem per allí i que la política en general siga per a quatre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s