La importància d’Internet i les xarxes socials per a l’Agitprop

PravdaMasthead

La importància d’Internet i les xarxes socials per a l’Agitprop

Avui dia les xarxes socials han adquirit una gran importància social, doncs suposen una rapidesa comunicativa en temps real a pesar de la distància.

Es per això que no podem deixar l’oportunitat d’aprofitar-les al màxim, això sí, com a complement de l’activitat revolucionaria. Utilitzar les xarxes socials no significa deixar l’activitat in situ. Al contrari, significa aprofitar part del temps que estem a casa per a que l’activitat real, la que es desenvolupa al carrer, tinga major èxit.

Els grans mitjans de comunicació o mass media estan controlats per aquells que els poden pagar, i per molt que s’empenyen alguns, l’objectiu nostre no ha de ser aparèixer en ells. La necessitat d’un contrapoder comunicatiu o de contrainformació està present i les xarxes socials obrin una fissura al món de la manipulació mediàtica.

Sumats, els mitjans de contrainformació suposen un gran mitjà

Encara que no tinguem una gran mitjà de comunicació ni una gran web si disposem de milers de pàgines que sumant suposen un gran mitjà. Ací està la clau.

Militant =  cèl·lula comunicativa

Cada militant deu aprofitar-les al màxim. Una simple convocatòria d’una manifestació, una assemblea o un article interessant és qüestió de minuts. També per exemple, una detenció d’un activista recorre en poques hores el mapa sense passar pels mass media.

La comunicació entre militants i entre organitzacions ha millorat, però sobretot està millorant l’arribada d’informació a aquells treballadors i treballadores que no estan organitzats. Aquesta informació sempre deu ser acompanyada per un missatge: ací està el Partit Comunista, organitzat i lluita.

Crear un bloc, una web, un facebook, un twitter no es gens difícil. Ara bé, hem d’aprendre a seleccionar la informació i no estar tot el dia compartint tot allò que veiem, doncs al final suposa l’ avorriment del receptor, la qual cosa porta a la pèrdua de la informació. És millor compartir un bon article que cinc.

La comunicació entre organitzacions del Partit

Amb un bon tractament de la informació podem conèixer no sols les activitats d’altres organitzacions que es troben lluny geogràficament, sinó també altres formes organitzatives que poden enriquir la nostra.

També compartir cartells, pamflets, revistes, etc. Per al que es fa necessari la creació de material genèric (que es puga modificar per a adaptar-lo al context de l’altra assemblea) i sobretot una ret per a compartir aquests materials.

Marco Malenin, PCPV Les Valls

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s