Mercadona, Inditex i la “solidaritat”

A mesura que empitjoren les nostres condicions de vida, augmenten les campanyes caritatives amb nom de “solidaries”.

manipulacionPer suposat que me’n alegre de que amb eixes donacions moltes persones puguen menjar o vestir-se, faltaria més. El problema principal radica, al meu parer, en que l’existència de la caritat no deu suposar la desaparició de la solidaritat, doncs la caritat no solucionarà mai el problema de base, mentre que la solidaritat sí serà indispensable per a acabar amb el que genera la fam i la misèria al món, el sistema capitalista.

És per això, que moltes campanyes de tipus caritatiu dels grans grups empresarials i dels seus mass media són anomenades “solidaries”. No és una errada sinó una arma lingüística d’autodefensa per tal d’evitar que la solidaritat entre les víctimes supose un problema per a ells. Sobretot perquè cada dia es mostra més clar que aquest sistema es basa en l’explotació de l’home per l’home, i que cada volta som més explotats i en major grau, encara que molts no ho vulguen vore.

Com ja vaig dir en una reflexió anterior, la donació d’Amancio Ortega a Cáritas no pot amagar com ha aconseguit eixa fortuna. Tampoc pot Mercadona amagar les tàctiques de gàngsters contra el moviment sindical, encara que el més hipòcrita és que una donació als Bancs d’Aliments no pot ocultar que la resta de l’any preferisquen tirar el menjar abans que donar-lo. 

Així està el tema. Cada dia son més els que busquen menjar al fem. Així que campanya caritativa amb nom de “solidaria” ara que ve Nadal i llavat de cara en tota regla, doncs fer pública una donació ja ho diu tot.

Nosaltres cada volta més pobres i ells més rics. I alguns encara ho aplaudeixen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s