L’ESTAT I LA REVOLUCIÓ

lenin
Click en la imatge

L’Estat i la Revolució, de Vladímir Ilitx Uliànov LENIN. A més d’un li vindria bé una lectura d’aquest llibre.

“L’Estat és una organització especial de la força, és una organització de la violència per a la repressió d’una classe qualsevol. Quina classe és la que el proletariat ha de reprimir? Només és, naturalment, la classe explotadora, és a dir, la burgesia. Els treballadors només necessiten l’Estat per a xafar la resistència dels explotadors, i aquest aixafament només pot dirigir-lo, només pot portar-lo a la pràctica el proletariat, com l’única classe conseqüentment revolucionària, com l’única classe capaç d’unir a tots els treballadors i explotats en la lluita contra la burgesia, per la completa eliminació d’aquesta. 

Les classes explotadores necessiten la dominació política per a mantindre l’explotació, és a dir, en interès egoista d’una minoria insignificant contra la majoria immensa del poble. Les classes explotades necessiten la dominació política per a destruir completament tota explotació, és a dir, en interès de la majoria immensa del poble contra la minoria insignificant dels esclavistes moderns, és a dir, els  grans terratinents i capitalistes. 

Els demòcrates petitburgesos, aquests seudosocialistes que han substituït la lluita de classes per somnis sobre l’harmonia de les classes, s’han imaginat la transformació socialista també d’una manera somiador, no com l’enderrocament de la dominació de la classe explotadora, sinó com la submissió pacífica de la minoria a la majoria, que haurà adquirit consciència de la seua missió. Aquesta utopia petitburgesa, que va inseparablement unida al reconeixement d’un Estat situat per damunt de les classes, ha conduït en la pràctica a la traïció contra els interessos de les classes treballadores, com ho ha demostrat, per exemple, la història de les revolucions franceses de 1848 i 1871, i com ho ha demostrat l’experiència de la participació “socialista” en ministeris burgesos en Anglaterra, França, Itàlia i altres països a finals del segle XIX i començaments del XX.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s