Syriza i l’efecte pessigolla

Em pregunte de què parlaran en eixes fosques reunions entre els grans capitalistes, els seus periodistes i polítics servicials. Supose que parlaran de si aportar 18 o 20 milions per a una campanya electoral a canvi d’una llei, una privatització,  unes quantes requalificacions i algun favoret que altre.

Però en ocasions algú d’ells se’n recordarà d’aquell vell fantasma que recorre Europa de tant en tant: la possibilitat de que els treballadors es tornen a organitzar i tinguen força per a plantar-los cara. Tant és així que inclús tenen alguns bons “recollidors” d’informació, que arriben a passar per distintes organitzacions obreres i inclús per llocs rellevants. D’aquesta manera, ben informats i amb indicis clars de reorganització obrera, els capitalistes i els seus sequaços recorren a allò de sempre: la clàssica quinta columna (sempre present) i els seus bons companys de viatge, que gaudixen de la simpatia dels mitjans del règim.

I clar, arriba el moment en què l’organització comunista és més necessària que mai i se’ns presenta el mateix rotllo de sempre: que si Entesa, Compromís, i ara Syriza, un altre invent perquè els comunistes (i altres companys que  lluiten pel socialisme) bolquem els nostres esforços i ens mantinguem entretinguts, no siga cosa que ens organitzem algun dia de veritat.

Estic segur que en una de tantes xarrades algun capitalista es mostrarà preocupat:

-Què farem si el bipartidisme s’afona? -pregunta un- Si això d’UPyD no cola… Què farem?

Tranquil! – respon un altre-, tenim un “nou” invent* amb què distraure els nostres enemics de classe.  I el millor de tot és que a nosaltres ens produeix unes pessigolles que no podem parar de riure.

En veritat, estos invents són molt útils…per als seus amos.

*Spain Syriza. De Laboratoris P$o€coguay.S.A.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s