Llegenda popular

Aquell dia al poble tot es va paralitzar.  Era colp d’Estat. Els tancs sonaven molt a prop i la por regnava al cos d’aquells que havien obert la boca després de passar quaranta anys en silenci.

Però conta una llegenda que no tot estava aturat: un home estava en moviment.

Era un jove que feia poc que havia començat a poder parlar. Era conegut per lluitar per la democràcia, la igualtat i la llibertat, just el contrari dels colpistes. Sabia que si el colp triomfava el matarien, però lluny d’amagar-se o fugir, va decidir arriscar-se i anar al local del sindicat per tal d’eliminar tota la informació que pogués delatar a altres companys.  Allí va cremar tot el que pogués ajudar als malvats. Al menys unes quantes vides ja no corrien perill.

Finalment el colp fracassà. No hi ha cap document oficial que parle d’ell i per a uns mai ha existit; altres creuen que sí, inclús alguns afirmen que està present en la lluita dia a dia.

Anuncis

3 pensaments sobre “Llegenda popular

 1. María Pilar diu:

  Enhorabona camarada.

  Cada dia te superes més en els teus articles i te tinc que confesar, que a voltes me emocione al llegir-ho i per a mi no és tant fàcil emociaonar-me. Físicament no estàs ací, pero com avui en dia les tecnologies les tenim al abast de qualsevol persona, podem estar en contacte per la xarxa social. Pareix que les grans persones, – que per a mi son les que han fet grans gestes per a esta societat, com és la lluita dels drets laborals i socials de la classe treballadora – les tenim molt allunyades de nosaltres. Ací, tenim al nostre gran camarada Cayo, per a mi i per a la gran majoria de nosaltres els i les més joves, carinyosament l´anomenem EL AUELO CAYO. Per a mí, és una gran satisfacció i un gran plaer, quant l´escolte parlar amb tota la seua sabiduria i saber estar. Una persona amb tot el coneixement que te, hi ha que dir-ho, no te cap carrera universitària i tampoc ha passat per cap universitat. Ell te la universitat de lo que diem del carrer, del saber escoltar a les persones i de ser una persona molt humilde, treballadora i lluitadora. I a tu camarada, que te tinc que dir, tu eres més jove, pero te tinc que dir que vas per el mateix camí. Salut i a per la III República !!!

  1. Moltes gràcies pel comentari!
   La veritat és que tenim una sort molt gran de tenir un camarada com Cayo. Ni què dir d’Arlandis, Ramón… (i no pararia ara de nombrar gent).

   Sense ells estaríem orfes i gràcies a ells entenc a la perfecció el significat de “camarada”.

   Visca la classe obrera!

   1. María Pilar diu:

    Com molt be tu dius, tenim una sort molt gran de tindre més camarades. Si no els vaig anomenar, és perquè vaig considerar que era com un xicotet homenatge a Cayo i no volia restar-li protagonisme.

    Salut i visca la classe obrera !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s