El FMI reclama diners públics per a sanejar la banca espanyola

“To avoid resolution costs becoming too high for the industry to bear, especially in a reasonable time period, greater reliance on public funding may be needed, after exhausting options for private recapitalization,  to preserve financial stability and to avoid excessive deleveraging” Spain: Financial Sector Assessment, Preliminary Conclusions by the Staff of the IMF April 25, 2012

Començaré recordant que en 2010 Espanya ha gastat 87.150 milions d’euros en ajudes al sistema financer, amb el compromís de què a setembre de 2011 foren 336.960 milions.

Ara anem a la part nostra, la dels afectats. No crec necessari explicar fil per randa les retallades doncs les estem comprovant dia a dia. Més de 5 milions d’aturats i aturades, retallades a la sanitat i l’ensenyament, desnonaments de milers de famílies, supressió de les ajudes a la dependència, retallades en les ajudes a dones maltractades,  privatitzacions d’empreses públiques, una reforma laboral (continuació de l’anterior) que ens porta a una situació de misèria i un llarg etcètera…

 Retalls per a nosaltres, premis per a ells

Mireu la doble vara de mesurar: mentrestant el PP i CIU han evitat al Congrés la suspensió dels desnonaments durant el període més fred (de l’1 de novembre fins al 15 de mar), el govern ha prorrogat el deute dels equips de futbol amb Hisenda fins la temporada 2014-2015. Recordem que aquest deute és de 752 milions d’euros.

Per la seua banda, l’església catòlica no tindrà cap retallada. Deurà ser que el m2 al cel tindrà un preu similar al d’Espanya. Pobres bisbes…quin sacrifici!

Quasi tant temptadora com la idea d’anar al cel quan morim era l’estafa dels bancs i caixes als xicotets estalviadors (la majoria pensionistes), que s’està convertint en el “corralito” espanyol. Millor no parlem de les pensions multimilionàries dels consellers dels bancs per tal que no diguen tot el que han fet i desfet.

Finalment em pregunte: per a ells han de ser els diners que estan llevant a la nostra sanitat o el nostre ensenyament?

-Miserables!


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s