On estaven aquests “patriotes” quan privatitzaren Repsol?

No paren últimament… Tots els mitjans a una sola veu, indignats per la nacionalització de YPF, filial de Repsol.

Fins i tot, el govern s’ha armat de valor i ha plantat cara al govern de l’Argentina, la qual cosa resulta estranya si observem el seu comportament dòcil i claudicant amb els “mercats”, la Unió Europea dels Oligopolis, els yankis i la organització terrorista OTAN.

Després d’anys privatitzant (tant el PSOE com el PP), ara se’ls apareix la vena patriòtica i es posen nerviosos perquè es nacionalitza una filial d’una de les empreses que ells privatitzaren.

Ens diuen que Repsol és una companyia espanyola que posseeix el 57% de YPF y per tant és un atac a Espanya. Doncs bé, tècnicament, com afirma Alberto Garzón, no és espanyola:  més del 50% de Repsol pertany a accionistes estrangers (42% a fons d’inversió i el 9’5% a l’empresa mexicana PEMEX). A més, Repsol amaga milions i milions als paradisos fiscals, mentre que a Espanya només declara el 25% dels beneficis totals. Molt espanyola no serà… com els jugadors de la selecció espanyola de futbol, que declararen les primes del Mundial a Sudàfrica.

Parlant de beneficis, mentre que els beneficis comptables de Repsol han augmentat un 11,9%, els treballadors i treballadores només han rebut un 1,7% als seus salaris. D’això no es preocuparà mai el govern, ni tampoc d’intentar assegurar amb el govern argentí una bona situació laboral per als treballadors.

El que es segur es que els capitalistes, el govern i els mitjans de manipulació continuaran lladrant contra qualsevol tipus de nacionalització o política que vaja contra els seus interessos.  És insultant que aquests lladres intenten que nosaltres ens preocupem pels seus miserables interessos mentre ells es fan d’or privatitzat tot allò públic i furtant-nos els nostres drets socials i laborals.

Donat què han demostrat que els fa por i que a mi m’agrada aquesta paraula (sobretot si es porta a la pràctica), la diré ben fort: NACIONALITZACIÓ! (i si és en plural, millor”).

2 pensaments sobre “On estaven aquests “patriotes” quan privatitzaren Repsol?

 1. jovilanga diu:

  Sovint he escoltat tertulians dels mitjans de manipulació de mases lamentar-se posant-se trascendentals allò de que : “ningú te la receta per eixir de la crisi”. El seu pensament únic i uniforme els deixa colapsaps quan s’adonen que a base d’aplicar més del mateix del de sempre però a dosis més fortes (neoliberalisme bipartidista) el que estan aconseguint és cavar més en el pou. Volen alternatives? ahi les tenen, Argentina nacionalitza YPF primer per què és legitim, era una companyia PRIVATITZADA, segon que es el resultat de la planificació de les necessitats energètiques d’un país, la qual cosa parla infinatament millor de la responsabilitat d’un país com Argentina, que no d’altres que deixen fer al capital especulatiu (Espanya), en fi que dir d’un país que te ministre de planificació (i no de competència com tenim ací justament una persona que te responsabilitats directes i personals en desencadenament de la crisi a través dels productes financers basura). En fi, es fotut escoltar-los lladrar però es bonica la raó. Visca Argentina!

  1. Com m’agrada això de dir les coses tal i com són: “tertulians dels mitjans de manipulació de masses”.
   El que em pregunte és si de veritat ells tenen el pensament únic. Jo estic segur que sí que saben com eixir de la crisi provocada pels seus amos.
   Mira, faig una comparació en l’Al•legoria de la Caverna de Plató, els qui enganyen* si que coneixien la realitat. Però el seu treball és eixe.
   *Aquests són els homes que porten els objectes en alt per tal que les ombres d’aquests es projecten allà on veuen els presoners, creant la realitat d’aquests darrers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s