La por com a instrument intimidatori

Cada dia que passa apareixen noves notícies i declaracions que intimiden a tothom.

Un exemple clar son les paraules del ministre d’Economia Luís de Guindos: “como vengan otros a hacer los presupuestos va a ver usted lo que es un ajuste de cuentas”. És a dir: elegir entre allò dolent i allò pitjor.

Mentrestant Rajoy afirma que “estamos en una situación excepcional y eso nos lleva a tomar medidas excepcionales”. Porten des que va començar la “crisi” afirmant el mateix, tant un govern com l’altre: el que fem és necessari, no hi ha altre camí. Amb aquestes excusa i amb la por com a fantasma omnipresent ens estan robant tot, sí: TOT.

“Qui estiga bé que no es menege” o “podria ser pitjor” – diran alguns. Serà que estem bé, segurs, estables i tranquils pel nostre futur?

Parlant de futur, la presidenta del FMI, Christine Lagarde ha demanat  retardar l’edat de jubilació. Més encara? Clar, així encara ens pareixerà bona la jubilació als 67. Amb els retalls en sanitat i els pocs escrúpols d’aquesta gent pot ser que dins d’uns anys les úniques pastilles a càrrec de la Seguretat Social siguen de cianur.

Retalls, estafadors i lladres. Em fa gracia això de que les mesures econòmiques no convencen als “mercats”. Serà que han estat aquests lladres els votants a les eleccions? No deuria ser més important si convencen als ciutadans?

És més. A aquests “mercats” qui els elegeix? – Jo no els he votat. Després no paren de clavar-se amb Cuba: que si dictadura, que si llibertat d’expressió, presos polítics…però els nostres vots fan cap al fem si els governs de torn s’agenollen al capital. I ara si resistim passiva i pacíficament serà considerat pel codi penal com atemptat a l’autoritat; o ens podran caure dos anys de presó per convocar protestes que alteren l’ordre públic. Es tracta de que la gent “tinga por al sistema” (paraules textuals de Felip Puig, conseller d’Interior Català).

Impressionant. Ja no fan falta mitjans de comunicació alternatius ni de contrainformació. Ells mateixa ho diuen tot ben claret.

I que passa amb ells? Que passa quan son ells qui comencen o s’infiltren? I quan ells unflen a pals a persones innocents? -Al final ocorren desgracies com la mort del jove Iñigo Cabacas per dispars amb bales de goma. El govern basc les retirarà en 2013. La resta de l’Estat també ho farà o serà altra mesura de por?

Ara és el torn de la nostra disjuntiva: por o lluita. Al menys que quede clar on estem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s