Més enllà de la Televisió

Quasi quatre hores i mitja de TV al dia per habitant. Cal recordar que aquestes dades no signifiquen que cada espectador mire quatre hores i mitja la “ caja tonta”, però sí que per a que la mitjana siga eixa hi haurà gent que la veu dos hores i altra que ho farà sis.

I jo em pregunte: hi ha vida després de la tele?

-Pot ser. Si d’eixes quatre hores deixarem alguna per a llegir, conversar, escoltar o tocar música, navegar per la red, fer esport, cuinar, anar al teatre o als museus, seria tot ben distint. Tampoc és qüestió de deixar de veure la televisió, encara que tampoc seria un crim tenint amb compte el que ofereixen.

Ara bé, pot ser ens quedem igual si reduïm les hores de tv i passem a llegir el Marca, escoltar los 40 Principales, llegir laGaceta.es o comprar El País. També ens quedarem igual si el nostre esport és només jugar a la Wii, empinar el colze mentrestant mirem el futbol al bar, o mentre la nostra activitat social consistisca en anar al centre comercial.

A voltes volem que el món canvie sol, que s’arreglen les coses per art i obra de l’Esperit Sant. Com no crec que això passe, pot ser siga l’hora d’aportar el nostre granet: si volem que canvien les coses hem de ser nosaltres qui ho produïm, començant per nosaltres mateixos i el nostre estil de vida.

Apaga la TV, obri la ment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s